Kaas info

Bekijk de eigenschappen en verschillen van onze kazen

Jonge kaas

Heerlijke zachte, romige en smeuïge jonge kaas.

Rijping: 4 weken

Lekker voor:

  • de kinderen
  • de tosti’s
  • blokjes kaas
  • op brood

Ingrediënten

  • Vet 48+
  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Stremsel
  • Zout
  • Zuursel
  • Natriumnitraat
  • Annatto
  • Vitamine A, B & D

Voedingswaarde per 100 gram

  • Energie: 382 kcal
  • Water: 41,5 gr
  • Eiwit: 24,5 gr
  • Koolhydraten: 0 gr
  • Suiker: 0 gr
  • Vet: 32 gr
  • Vezels: 0 gr
  • Natrium: 701 mg
  • Calcium: 790 mg

Jong Belegen kaas

Heerlijke zachte en milde kaas die een hardere structuur heeft dan de jonge kaas. Door de langere rijping heeft de kaas meer smaak, maar behoudt het haar jonge karakter.

Rijping: 6 tot 8 weken

Lekker voor:

  • op brood
  • de tosti’s of kaassoufflés
  • diverse gerechten

Ingrediënten

  • Vet 48+
  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Stremsel
  • Zout
  • Zuursel
  • Natriumnitraat
  • Annatto
  • Vitamine A, B & D

Voedingswaarde per 100 gram

  • Energie: 382 kcal
  • Water: 41,5 gr
  • Eiwit: 24,5 gr
  • Koolhydraten: 0 gr
  • Suiker: 0 gr
  • Vet: 32 gr
  • Vezels: 0 gr
  • Natrium: 711 mg
  • Calcium: 798 mg

Belegen kaas

De Noord-Hollandse belegen is de meest verkochte kaas. Het is een perfecte balans tussen de jongere en pittige kaas. De kaas heeft een harde, maar zeer goed snijdbare structuur en heeft een zeer volle smaak. Een heerlijke kaas met karakter.

Rijping: 4 tot 5 maanden

Lekker voor:

  • een snack tussendoor
  • liefhebbers van een smaakvolle boterham
  • als geraspte kaas over gerechten

Ingrediënten

  • Vet 48+
  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Stremsel
  • Zout
  • Zuursel
  • Natriumnitraat
  • Annatto
  • Vitamine A, B & D

Voedingswaarde per 100 gram

  • Energie: 382 kcal
  • Water: 41,5 gr
  • Eiwit: 24,5 gr
  • Koolhydraten: 0 gr
  • Suiker: 0 gr
  • Vet: 32 gr
  • Vezels: 0 gr
  • Natrium: 711 mg
  • Calcium: 798 mg

Extra Belegen kaas

De extra belegen Noord-Hollandse kaas is een rijpe volle kaas. Door de wat langere rijping heeft de kaas een pittige nasmaak. De structuur is hard, maar goed snijdbaar.

Rijping: 7 tot 8 maanden

Lekker voor:

  • bij de borrel
  • als toevoeging aan frisse salade
  • als geraspte kaas over gerechten

Ingrediënten

  • Vet 48+
  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Stremsel
  • Zout
  • Zuursel
  • Natriumnitraat
  • Annatto
  • Vitamine A, B & D

Voedingswaarde per 100 gram

  • Energie: 390 kcal
  • Water: 41,5 gr
  • Eiwit: 25 gr
  • Koolhydraten: 0 gr
  • Suiker: 0 gr
  • Vet: 32 gr
  • Vezels: 0 gr
  • Natrium: 740 mg
  • Calcium: 811 mg

Oude kaas

De oude Noord-Hollandse kaas is een van de oudste kaas die via kaaskaas.nl te verkrijgen is. Deze heerlijke kaas is uitstekend voor op een boterham, maar kan ook dienen als heerlijke snack. De structuur van de kaas is hard, maar nog wel snijdbaar. De pittige smaak in de mond is een sensatie.

Rijping: 10 tot 12 maanden

Lekker voor:

  • blokjes kaas bij rode wijn of port
  • diverse gerechten waar pittige kaas gewenst is
  • als tussendoortje / snack

Ingrediënten

  • Vet 48+
  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Stremsel
  • Zout
  • Zuursel
  • Natriumnitraat
  • Annatto
  • Vitamine A, B & D

Voedingswaarde per 100 gram

  • Energie: 400 kcal
  • Water: 41,5 gr
  • Eiwit: 26 gr
  • Koolhydraten: 0 gr
  • Suiker: 0 gr
  • Vet: 33 gr
  • Vezels: 0 gr
  • Natrium: 740 mg
  • Calcium: 811 mg

Overjarige Brokkelkaas

Deze Brokkelkaas ontstaat pas naar een lange natuurlijke rijping van een graskaas en krijgt dan pas haar unieke smaak en overheerlijke smaak. De structuur is hard, en moeilijk snijdbaar.

Rijping: 2,5 jaar

Lekker voor:

  • bij een glaasje port of wijn
  • als toevoeging aan een frisse salade
  • in blokjes op een kaasplankje

Ingrediënten

  • Vet 48+
  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Stremsel
  • Zout
  • Zuursel
  • Natriumnitraat
  • Annatto
  • Vitamine A, B & D

Voedingswaarde per 100 gram

  • Energie: 400 kcal
  • Water: 41,5 gr
  • Eiwit: 26 gr
  • Koolhydraten: 0 gr
  • Suiker: 0 gr
  • Vet: 33 gr
  • Vezels: 0 gr
  • Natrium: 740 mg
  • Calcium: 811 mg

Pikante Stolwijker kaas

Deze traditioneel bereide kaas die nog ambachtelijke bereid wordt krijgt een smaak die rijk, krachtig en uniek is. Door de wat langere rijping heeft de kaas een pittige nasmaak. De structuur is hard, maar goed snijdbaar.

Rijping: 10 tot 12 maanden

Lekker voor:

  • blokjes kaas bij rode wijn of port
  • diverse gerechten waar pittige kaas gewenst is
  • als tussendoortje / snack

Ingrediënten

  • Vet 48+
  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Stremsel
  • Zout
  • Zuursel
  • Natriumnitraat
  • Annatto
  • Vitamine A, B & D

Voedingswaarde per 100 gram

  • Energie: 400 kcal
  • Water: 41,5 gr
  • Eiwit: 26 gr
  • Koolhydraten: 0 gr
  • Suiker: 0 gr
  • Vet: 33 gr
  • Vezels: 0 gr
  • Natrium: 740 mg
  • Calcium: 811 mg

Leidse kaas

Belegen Leidse volvet kaas, is een Goudse kaas met toevoeging van komijnzaad aan de wrongel. Deze kaas heeft een unieke smaak ten opzichte van de andere kazen.

Rijping: 4 tot 5 maanden

Lekker voor:

  • blokjes kaas bij rode wijn of port
  • op brood
  • tussendoortje

Ingrediënten

  • Vet 48+
  • Gepasteuriseerde koemelk
  • Stremsel
  • Zout
  • Zuursel
  • Natriumnitraat
  • Annatto
  • Vitamine A, B & D

Voedingswaarde per 100 gram

  • Energie: 382 kcal
  • Water: 41,5 gr
  • Eiwit: 25 gr
  • Koolhydraten: 0 gr
  • Suiker: 0 gr
  • Vet: 32 gr
  • Vezels: 0 gr
  • Natrium: 724 mg
  • Calcium: 807 mg